Фентъзи клуб „Светлини сред сенките”

През тази учебна година, децата и младежите от клуба се представиха изключително добре, в усвояването на учебния материал и участието си в мероприятия и конкурси на Общинско, Национално и Международно ниво. Учениците спечелиха над 100 награди от Международни,Национални и Общински конкурси, а паралелно с участието си в тях работиха усилено по най-новата си книга „Хроники на глухарчетата”, която беше започната в края на първия учебен срок. На изключително голям интерес се радват и клиповете, които на клуба снима, в началото на учебната година, а в момента се работи по още няколко нови. Клубът участва в есенния фестивал на книгата в град София, където представи цялотното творчество. Участваха и във фантастичния фестивал „През девет земи” или тъй наречената „Зимна Таласъмия”, както и в летния му вариянт, където също представиха, както старите си книги и клипове, така и тези по които работят. Премиери на част от книгите представиха и в местни училища, както и в читалища в областта, по време на честванията на деня на книгата и по други поводи, свързани с важни за литературното творчество дати и личности.
В края на втория учебен срок, по-големите ученици, подновиха работата си и по романа „Момичето, което излиза”, по който работим вече втора година. Задачата им е да успеят да напишат финала на романа, за да бъде готов за редакции и евентуално издаване, през следващата учебна година. По-големите деца работят,като редактори и по „Хроники на глухарчетата”, в помощ на по-малките автори. Предстои и представяне на творчеството в Общинска Библиотека „Искра”, по време на лятната академия.
Постигнатите резултати на децата от клуба през учебната година:
7-годишната Рая Маркова и 6-годишната Поля Лалева се класираха съответно на второ и трето място в националния конкурс „Приказни герои”, град София. Отново Поля е отличена с първо място в първа възрастова група, а Диан Драгнев на 8 години, с първо място във втора възрастова група в Националния онлайн конкурс „Лешникотрошачката”.
От конкурсът „Морето, морето морето”, Фая Гератлиева взе трето място и плакет, в раздел поезия, а от „Моят празник” Мартин Минев е с поощрение.
Тринайсет са „светлинките”, които бяха наградени в националния конкурс ”Копнеж за растящо творчество” в град София. Това са 5-годишния Атанас Бранчев, Поля Лалева на 6 години, 7-годишния Мартин Минев, Рая Маркова също на 7 години, 8-годишните Румян Димитров и Диан Драгнев, 9-годишните Милла Рачева, Фая Гератлиева, Симона Йовчева и Борис Йовчев, Геновева Трифонова на 11 години, 13-годишния Кирил Димов и Лъчезар Йорданов на 14 години.
От Националния конкурс “Любовта в нас”, във втора възрастова група, раздел проза, Йоан Иванов – 13 год. се класира на второ място, а Кирил Димов, също на 13 год. е с поощрителна награда. Във втора възрастова група, отново раздел проза, на второ място е класирана Мая Стойчева – 15 годи.
Тримата отличени са и сред водещите автори на вече готовата за печат, колективна книга на клуба “Момичето от квартала”. “Светлинките” приключиха с редакциите й миналата седмица, а вече имат идея, за работа по нов роман.
От НК ”Водата извор на живот”, Лъчезар Йорданов – 13 год. донесе 2-ро място, а Йоан Иванов и с поощрение.
На първо място в НК ”Христос возкресе – радост донесе” е класирана Милла Рачева – 8 год, Габриела Генова – 13 год. е с поощрителна награда.
От НК ”Сатамен Панчев” отличените „светлинки” са три. Кирил Димов – 13 год. и Сюзън Гератлиева – 18 год. са с втори места, а Мая Стойчева – 15 год. е с поощрение.
От НК за поезия, посветен на П. Яворов и организиран от Община Чирпан и Къща музей „П. Яворов”, Лиана Донева – 16 год. е класирана на второ място.
Геновева Трифонова – 10год., Габриела Ангелова – 10 год., Мартин Минев – 6 год., Мая Стойчева – 15 год, Лъчезар Йорданов – 14 год. Борис Йовчев – 8 год. и Фая Гератлиева – 8 год. са „светлинките” отличени с призови награди от НК”Присмехулници”.

Въпреки усиления труд за успешно представяне в миналите и настоящите конкурси, младите творци успяха да завършат своя роман в стихове „Момичето от квартала”, а книгата ще влезе в печатница до края на месец март.От националния конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев”, организиран от Националния дворец на децата и Министерството на образованието и науката, наградените „светлинки” са четири. Йоана Маркова на 11 г. е отличена с 1-во място. Второто място спечели Фая Гератлиева – 9 г., а с трети места са София Маркова на 7 г. и Геновева Трифонова на 11 г. От конкурса „Възкресение Христово”, организиран под патронажа на патриарх Неофит, с първо място е десет годишният Борис Йовчев. В същата възрастова група Милла Рачева, също на 10 г., е с поощрителна награда. Втрета възрастова група Кирил Димов спечели Специална патриаршеска награда, за есето си „Възкресението днес”.
От арт състезанието „На мира в света” в първа възрастова група с трето място и бронзов медал е отличена Геновева Трифонова, във втора възрастова група Кирил Димов е класиран на 2-ро място. От националния конкурс „Моят любим национален герой” на второ място се класира Фая Гератлиева, а Милла Рачева и Борис Йовчев са с поощрителни награди. В трета възрастова група на трето място е класирана Сабел Гератлиева – 19 г.
От Националния конкурс „Казанлъшка роза” на тема „Приказка за розата” с първо място са Георги Иванов на 7 г., Диан Драгнев – 8 г, Фая Гератлиева – 9 г., Йоан Иванов – 15 г., на второ място се класираха Версавия Янкова -7 г., Йоана Маркова – 11 г., Геновева Трифонова на 11 г., Лъчезар Йорданов – 15 г. и Сюзън Гератлиева – 19 г., с трети места са Калоян Желев -7 г. и Мартин Минев – 7 г. Милла Рачева спечели специалната награда на журито, а 7-годишната Поля Лалева бе отличена със специална награда на ОБ ”Искра”. Със Специална награда на фондация „Човешка библиотека” е Вилиана Коцева – 10 г. Наградата за най-малък участник грабна пет годишният Атанас Бранчев.
Кирил Димов, който за поредна година беше лауреат на конкурса „Искри” на БНР, участва на живо в предаването, заедно с двайсетте отличени от 36-тото издание деца и сподели причините да напише произведението си, посветено на сбогуването с детството. От литературния конкурс, организиран от Община Казанлък и посветен на 23-ти пехотен Шипченски полк, с награди са четири „светлинки”. Това са Милла Рачева – 10 г., Фая Гератлиева – 9 г., Геновева Трифонова – 12 г. и Мартин Минев – 7 г.Клубът участва още на старозагорския фестивал на фантастиката „Таласъмия – зимна, Вълчи дни”, кадето представи цялостното си творчество.Децата и младежите от клуба започват лятната ваканция с амбицията да работят усилено по двата романа, които са започнали през учебната година.

———————————————————————-

През учебната 2017/2018 година, децата и младежите от клуба се представиха изключително добре. Учениците спечелиха много национални конкурси, участваха в 2 писателски работилници и в 3 фестивала, където представиха своето творчество, романи и кино продукции. Учениците спечелиха над 100 награди от Национални конкурси. Паралелно с участието си в тях работиха усилено по най-новата си книга „Момичето от квартала”, която беше издадена в края на първия учебен срок, а през втория имаше и свои премиери в Казанлък и страната. На изключително голям интерес се радваха новите клипове на клуба, които клуба снима, в началото на учебната година, а в момента се работи по още две нови. Клубът участва в есенния фестивал на книгата в град София, където представи цялотното творчество. Доброволци от клуба работиха и представиха творчеството си в Общинска библиотека „Искра”, по време на лятната академия. В момента децата работят по идеи за две нови книги, които предстоят да бъдат написани през новата учебна година-„Момчето, което излиза”-при по-големите и приказка в стихове при по-малките.
Участие в писателска работилница – онлайн, която е свързана с фондация „Човешката библиотека”, като жури в конкурса на същата фондация „Копинеж за растящо творчество”.
Още в началото на учебната година се проведе Конкурс за есе- отличени с І-ви места-Лъчезар Йорданов, Кирил Димов, Йоан Иванов; литературен конкурс „Аз, моето семейство, моят град”- ІІІ-то място за Фая Гератлиева и поощтрителни награди за Симона и Борис Йовчеви; две деца участваха в ЛК за произведение на родопски диалект; Онлайн конкурс за детски комикс емоджи-2 ма класирани-Мартин Минев, Симона Йовчева; Конкурс „Аз обичам Черно море”- II-ро място за Йоан Иванов-проза, ІІІ-ти- Йоан Иванов, Сабел Гератлиева-поезия; конкурс за есе “Съвременните будители на Европа”- Специална награда и ІIм. – Сюзън Гератлиева и Сабел Гератлиева; Конкурс „Общуването в моето ежедневие”- Специална награда и Ім.- Фая Гератлиева Кирил Димов; конкурс за есе “Глобалното затопляне VS Дядо коледа” – ІІI – тo място за Кирил Димов; 16деца взеха участие в Литературен конкурс “Морето, морето, морето”, а седем деца в Литературен конкурс “Национален парк Рила познат и непознат”; Литературен конкурс “От коледа до Васильов ден” с ІІ – рo място за Кирил Димов; В Литературен конкурс “Хората еднакви и различни” участваха 5 деца; Он лайн конкурс за идея “Най интересна реактивка” с Ім.място за Милла Рачева; Он лайн конкурс за измислен герой- Ім.място за Борис Йовчев, ІІ – рo място-Румян Димитров; Национален конкурс „България и светът в слово”- ІІ – рo място за Фая Гератлиева, Поощрителна награда за Лъчезар Йорданов; Литературен конкурс “Роди се дете, син ни се даде”- 4-ма носители на голямата награда- Йоан Иванов, Кирил Димов, Мая Стойчева, Сюзън Гератлиева, 3-ма носители на специална награда- Лъчезар Йорданов, Даниела Накова, Виктория Тодорова; 12 деца участваха в Конкурса за православна поезия и проза “Рождество на спасителя”; Он лайн конкурс за приказка “Коледна приказка”- Ім.-Фая Гератлиева, ІІ – рo място-Геновева Трифонова; Он лайн конкурс за приказка “Моето щуро семейство”- Ім.място-Геновева Трифонова; Конкурс за есе “България в Европа”- Класиран на областен кръг-Лъчезар Йорданов; 7 деца са участвали в Нац.конкурс за есе “Опознай родината за да я обикнеш”; 9деца са участвали в Нац.конкурс за есе “Аз съм българче”; Нац.конкурс за приказка “Ще ти разкажа приказка”- 1-во-Кирил Димов, 2-ро-Йоан Иванов; Нац.конкурс по случай 83г. от рож. На Дамян Дамянов- ІІ – рo място-Сабел Гератлиева, Пощрителни-Сюзън Гератлиева и Мая Стойчева; Нац.конкурс „Любовта в нас”- ПВГ 2-ро място Йоан Иванов, Поощрителна награда-Кирил Димов, ВВГ 2-ро Мая Стойчева; НК „Григор Попов ”- 1м.-Фая Гератлиева Лъчезар Йорданов- поощтрение; НК „Жената, любима и майка „-Сюзън Гератлиева- поощтрение; НК „есе за Левски ”- 1м-Милла Рачева; 2 деца участваха в НК „Заедно срещу антициганизма ”; НК „Водата извор на живот ”- 2м .-Лъчезар Йорданов,
Йоан Иванов- поощтрение; НК „Морето в мен ”- Сабел Гератлиева- поощтрение; НК „Христос Воскресе,радост донесе ”- 1м.-Милла Рачева, Габриела Попова- поощтрение; МК „Space camp Turkey ”- Лъчезар Йорданов-класиран; НК „поезия Възкресия ”- 2м-Ивет Димитрова Сабел Гератлиева, Сюзън Гератлиева и Кирил Димов- поощтрения;

НК „Възкресение Христово ”- 3м-поезия-Габриела Ангелова, проза-Кирил Димов, Милла Рачева и Борис Йовчев- поощтрения; НК „И мисля аз, че ти си тя ”- 2м-Лияна Донева;
НК „България в картини и слово ”- Лъчезар Йорданов-поощрени; НК „Стамен Панчев ”-
2място за Сюзън Гератлиева и Кирил Димов, Сабел Гератлиева и Мая Стойчева-поощрение;
НК „За хляба наш”- 1-во м.-Кирил Димов, 2-ро-Сюзън Гератлиева, Поощрение-Фая Гератлиева,Йоан Иванов; НК „Велики Преслав”- Поощрение-Лъчезар Йорданов; НК „Един ден ПП Русенски Лом”- Поощрение-Борис Йовчев,Фая Гератлиева, Геновева Трифонова и Габриела Ангелова; 7 деца са участвали в НК „Бог е любов”; НК „Моят роден край”- 2-ро
Лъчезар Йорданов, 3-то-Фая Гератлиева; НК „Великденско огънче в шепите си нося”- 1-во
Габриела Генова, 2-ро- Лъчезар Йорданов; НК „Светът в една капка”- Поощрение-Йоан Иванов; НК „Писма до себе си”- Поощрение-СимонаЙовчева; НК „Човекът свободен и независим”- 2м-Кирил Димов и Сабел Гератлиева Лъчезар Йорданов, Йоан Иванов, Лияна Донева и Сюзън Гератлиева-поощрение; НК „Моя учител е супер герой”- Поощрение-Румян
Димитров, Борис Йовчев, Фая Гератлиева, 2-ро-Габриела Ангелова; НК „Вълшебния свят на Ангел Каралийчев”- 1-во-Кирил Димов; ЛК „Димка Янчева”- Поощрение-Фая Гератлиева;
ЛК „Училище на бъдещето”- 1-во-Борис Йовчев, 2-ро-Фая Гератлиева; 10 деца участваха в НК „Искри над Бяла”; ЛК „Аз обичам природата”- 2-ро-Йоан Иванов; НК „На крилата на
моята мечта”- 1-во Мартин Минев, Поощрение-Лъчезар Йорданов; НК „Разкажи за добрите дела на хората”- 1-во-Фая Гератлиева и Геновева Трифонова, Поощрение-Габриела Ангелова; НК „Зелена планета”- 2-1-ви места-Фая Гератлиева, Кирил Димов, 2-ри място-Мая
Стойчева, Симона Йовчева.
Клубът участва още на старозагорския фестивал на фантастиката „Таласъмия – зимна, Вълчи дни”, кадето представи цялостното си творчество.

 През 2015/2016 учебна година, децата и младежите от клуба се представиха изключително добре. Може да се каже, че това беше една от най-успешните уч. години. Учениците спечелиха много национални конкурси, участваха в 3 писателски работилници и в 4 фестивала, където представиха своето творчество, романи и кино продукции. На изключително голям интерес се радваха новите клипове на клуба, които са снимани по трилогията „Аурелион-вечният баланс”, а също така и по значими социални теми. Трета част на романа се редактира в момента, от най-големите ученици, и предстои издаването й на есен. Обновени и издадени бяха 3 от книгите на клуба, а екипът на по-малките ученици спечели проект на „Ятото” и издаде третата си поредна книга, поетичната приказка „Таванска стая без ключалка”.

Клубът участва в есенния фестивал на книгата в град София, където бе представено цялостното  творчество, както и в писателска работилница – онлайн, която е свързана с фондация „Човешката библиотека”, като жури в конкурса на същата фондация „Копинеж за растящо творчество”.

Още в началото на учебната година Синем Смаилова спечели 3 място в литературния конкурс „Кой е бай Ганьо”. От конкурса „Природата и човешката дейност призьри са: Габриела Йошкова – 1 м., Ивет Димитрова – 2 м., Кирил Димов – 3 м. и Виктория Тодорова – поощрение. От конкурса „Стоян Михайловски” наградени са: Кирил Димов-І м., Алис Сандалова – ІІм.,Мая Стойчева – Ім., Лияна Донева – ІІІм. Ивет Димитрова – Ім., Мария Белчева – ІІм. От НК „Морето, морето, морето…” призьори са: Виктория Тодорова – 1 м. и Кирил Димов- 2м.

От конкурса за общности, клубът спечели 3 лаптопа и беше сред най-харесаните отличени участници. На конкурса „Славянски дух и единение”, Синем Смаилова се класира на 2 място, а от конкурса „Песента на планината” – Кирил Димов – 3м., Сюзън Гератлиева – поощрение, Светозара Карагьозова – поощрение. От НК „НП Рила – познат и непознат” – Йоан Иванов взе 2 м., а Кирил Димов – 3-то. От конкурса за младежко есе за над 18год. „Какво е добър живот” – Мария Белчева взе срециалната награда. От НК „От Коледа до Васильовден” – Кирил Димов – 1 масто, Сюзън Гератлиева- 1 място и Мария Попова – 2 място. От НК „Рождество на Спасителя” –Кирил Димов 1 м., Сюзън Гератлиева – 3 м. От НК „Хората – еднакви и различни” – Ивет Димитрова – 2 м., Кирил Димов – 3 м., Мария Белчева – 3 м.. От конкурса „Рожден ден без рожденик” имахме 6 отличени участника. От НК „И ти си в мен, ти, Родино моя” – Йоан Иванов 3 м. От НК „Любовта в нас” – Мая Стойчева 3 м., Светозара Карагьозова – поошрение. От НК „Малкият принц” – Даниела Накова – 2 м., Светозара Карагьозова – поощрение, Антоний Атанасов – поощрение.

От НК „Моите детски мечти” – Фая Гератлиева – 3 място, Мая Стойчева – 2 място. От Международния конкурс за Васил Левски – Джазмина Амр -1 място, Кирил Димов – 1 място и Сюзън Гератлиева – 1 място. От Конкурс „Високото бесило” – Мария Попова – 2 място. Нац.поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянството е любов” за над 18г – Мария Белчева – поощрение. От Литературен конкурс „Човекът – свободен и независим” Сабел Гератлиева – 1 място и Сюзън Гератлиева – 2 място. От Конкурс за поезия „….и мисля, че си тя! Обичам те” – Синем Смаилова и Сюзън Гератлиева – поощрения.

От Ученически конкурс по цитат на Стефан Цанев – Сюзън Гератлиева – 2 място. От Конкурс за интервю, статия, репортаж – Сабел Гератлиева – 2 място. От Национален поетичен конкурс „Жената – любима и майка” – Сабел Гератлиева – 1 място, Сюзън Гератлиева – 2 място. От НК за литературно творчество „Водата – извор на живот” – Кирил Димов – 1 място, Йоан Иванов – 2 място, Фая Гератлиева и Сюзън Гератлиева – поощрения. От НК „Чиста вода – здраве за всички” – Кирил Димов -1 място, Йоан Иванов – 2 място, поощрения за Джазмина Амр и Сабел Гератлиева. От „Жената – любима и майка” – Сабел Гератлиева – 1 място и Сюзън Гератлиева – 2 място.От НК „България в картини и слово” – Йоан Иванов и Кирил Димов – 3 място. От НК за детско литературно творчество  „Искри” 2016 – лауреат – Кирил Димов. От НК „За хляба наш” – Кирил Димов – 3 място. От Детски фестивал „Моят роден край” – наградени са: Даниела Накова – 2 място, Светозара Карагьозова – 3 място, Кирил Димов – 1 място, Мария Белчева – 2 място.

От Средношколски конкурс за поезия„Възкресение” отличени са Мария Белчева, Сюзън Гератлиева и Сабел Гератлиева. От НК „Великденско огънче в шепите си нося” – Йоан Иванов – 3 място, Кирил Димов – поощрение. От НК „Държавата, в която искам да живея” – Сабел Гератлиева – поощрение. От НК „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев” – Джазмина Амр – 1 място, Кирил Димов – 2 място и Сюзън Гератлиева – 2 място. От НК „Христос возкресе – радост донесе” – трето място за Кирил Димов. От НК „Заветите на първоучителя Климент Охридски” – второ място за Сабел Гератлиева и поощрение за Сюзън Гератлиева. От НК „Казанлъшка роза” – Джазмина Амр – спец. награда, Виктория Тодорова – 3 място, Светозара Карагьозова – 3 място, Мария Комитова – спец. награда, Кирил Димов – спец. награда, Йоан Иванов – 1 място, Мария Попова – 1 място, Синем Смаилова – спец. награда, Сабел Гератлиева и Сюзън Гератлиева – спец. награди.

Клубът участва още на старозагорския фестивал на фантастиката „Таласъмия – зимна, Вълчи дни”, кадето представи цялостното си творчество и заяви желание за участие в нови проекти свързани с интерактивни игри по романи на учениците, както и представяне на сериала със заявки за участие на повече фенове на фантастиката в него.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

През учебната 2014/2015 год., децата и младежите от клуба се представиха изключително добре. Това беше една много успешна година. Учениците спечелиха много национални конкурси, участваха в няколко писателски работилници и в 3 фестивала, където представиха своето творчество. На изключително голям интерес се радва и филмът, който клубът снима, като мини-уеб сериал, за илюстрация на най-популярния ни роман – трилогията „Аурелион-вечният баланс”. От него вече се работи по трета серия, а втора се класира на 1-во м. в Националните фантастични награди, категория – филми. Трета част на романа се пише в момента, от най-големите ученици, а първа е преведена и участва в проекти за издаване в англоговорящи страни.

Клубът участва в есенния фестивал на книгата в град София, където представи сериала и цялостното  творчество.

Участва в писателска работилница – онлайн, която е свързана с фондация „Човешката библиотека”, като жури в конкурса на същата фондация „Копнеж за растящо творчество”.

Спечели колективен приз – „Специална награда” за най-добро представяне на летния лагер в Боровец от „Вечер на таланта”.

Още в началото на учебната година Кририл Димов – 10 год. спечели 1 място от нац. конкурс на Регионална инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе, посветен на 65-годишнината от обявяването на езерото „Сребърна” за защитена територия. Малко след това, четири  участника, донесоха купа за отлично представяне в Нац. конкурс „Стоян Михайловски” – Русе. Първо място за Мария Попова – 12 год – поезия. и Габриела Генова – 10 год. – проза., във възрастови групи до 10 и до 13 год. и две втори места за Антоний Атанасов  - поезия и Сюзън Гератлиева – 15 год. – проза.

Първо място спечели Кирил Димов – 10 год. от нац. конкурс „Моята родина, моето бъдеще”.         Отлично представяне и в нац. конкурс „Стамен Панчев” – където имаше класирани общо 7 деца. Първо място за Мария Попова – 12 год. Второ масто за Сюзън Гератлиева 15 год. Четвърто място за Синем Смаилова 12 год. Същото 4-то място но в другата възрастова група за Мария Белчева – 17 год. Петите места са за Мария Чонова – 12 год. и Мая Стойкова – 19 год. На шесто място се класира Мая Стойчева – 12 год.

От конкурса за проект на космическа игра организиран от дружество по Игронавтика – Бургас, Кирил Димов взе 2 място.

Две първи места в двете възрастови групи спечелиха Мария Белчева – 17 год и Сюзън Гератлиева – 15 год. от конкурса за поезия и проза „Яна Ризова”.

Клубът участва още на старозагорския фестивал на фантастиката „Таласъмия – зимна, Вълчи дни”, където представи цялостното си творчество и заяви желание за участие в нови проекти свързани с интерактивни игри по романи на учениците, както и представяне на сериала със заявки за участие на повече фенове на фантастиката в него.

През втория учебен срок, наградите продължиха. Мария Белчева спечели 1 място от „Водата извор на живот” – национален конкурс, а Мая Стойкова – 19 год. ни зарадва с 1 място от Националния конкурс за литератулно творчество в гр. Търговище, от където получи медал, много подаръци и поздравителен адрес от Областния управител. Кирил Димов – 10 год. спечели 1 място от Нац. конкурс „Любовта в нас”.

От националния конкурс „Присмехулници” наградени бяха – Мария Белчева – 18 год. – 1 м., Мая Стойчева – 12 год. – спец. награда, Габриела Генова 11 г.– 3 м. и Сюзън Гератлиева –15г. – 1 м. Синам Смаилова – 12 год. Спец. награда, Мария Попова – 12 год. 1 м., Ивет Димитрова – 16 год. – спец. награда, Анна Белчева – 15 год – 1 м., Лияна Донева – 14 год. Спец. награда, Антоний Атанасов – 8 год. 2 м. Кирил Димов – 10 год. 1 място, Светослав Стоянов – 11 год. – 3 място.

Сюзън Гератлиева – 15 год., спечели и специалната награда от Нац. конкурс „Детско море”  – Каварна. И 3 място в конкурса „Моите детски мечти”. На същия конкурс Ивет Димитрова се класира на 2 място.

От нац. конкурс „Писмо в бутилка” – Ивет Димитрова спечели 1 място за поезия, Кирил Димов – 1 място за поезия, а Лияна Донева – 3 място за проза.

Кирил Димов – 10г. Спечели 3 място в нац. Конкурс „За хляба наш”.

От Нац. Конкурс на БПЦ „Христос воскресе” Йоана Ганчева – 12 г. спечели 3 място, а от конкурса „Христос воскресе, радост донесе” – Синем Смаилова – 12 г. и Мария Попова – 11  г. спечелиха 3-то място съответно за проза и поезия.

Анна Мария Танева – 13 год. се класира в почетната двайсетица на нац. Конкурс „Искри” организиран от радио „Христо Ботев”.

В националния конкурс „Приказка за розата” Мария Попова – 1 място, Мария Белчева – 1 място, Сюзън Гератлиева – 2 място, Сабел Гератлиева – спец. Награда, Кирил Димов – 2 място и Синем Смаилов – спец. награда.

От конкурса посветен на Левски, организиран от Община Казанлък – Анна Мария Танева се класира на 1 място, а Кирил Димов – 3 място.

От конкурса посветен на В. Паспалеева – Кирил Димов – 1 място, Лияна Донева – 1 място, Анна Мария Танева – 3 място и поощрения за Алис Сандалова и Синем Смаилова.

От конкурса посветен на А. Каралиячев – 3 място за Сабел Гератлиева.

От конкурса „Куба – далечна и близка”–1 място за Сабел Гератлиева, отличен–Кирил Димов.

Трима са отличените и в конкурса на канадското посолство в България – Кирил Димов, Мая Стойчева и Ивет Димитрова.

Ивет Димитрова спечели още и голямата награда за поезия, на конкурса „Петя Дубарова”, както и първото място на същия конкурс.

В момента очакваме още резултати от конкурсите в които сме участвали и продължаваме да участваме.

klub3klub2

Фентъзи клуб „Светлини сред сенките”

- ръководител Валентина Димова, завършила висше образование в СУ „Св.Климент Охридски” през 2004г. Има над 15 години трудов стаж.

Постижения на клуба през годините:

    • Клубът има издадени 11 колективни романа на фантастична тематика. Тези романи са уникално явление не само за страната ни, но и на световно ниво. Възпитаниците на клуба са носители на стотици колективни и индивидуални награди за поезия, проза, графика и клипове.

– трейлър към романа “Аурелион – вечният баланс” с участието на авторите.

     - трейлър към приказката “Дупка в небето”, с участието на по-малките автори.